پایگاه خبری توسعه تعاون
یکشنبه, ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ ۱۱:۰۲ ۸۱
طبقه بندی: یادداشت
چچ
عملکرد بانک توسعه تعاون به لحاظ سلامت و کارآمدی مورد تایید دستگاه‌های ناظر و مسئول می‌باشد

عملکرد بانک توسعه تعاون به لحاظ سلامت و کارآمدی مورد تایید دستگاه‌های ناظر و مسئول می‌باشد

توسعه تعاون:تعاون قدمتی به بلندای تاریخ بشر دارد. از همان بدو پیدایش، انسان به حقیقت دریافت که بقا، موجودیت، تعالی، پیشرفت و سعادت او به تعامل و تعاون با همنوع وابسته است؛ چنان که هیچ توفیقی در تاریخ بشر حادث نشده است مگر به تعاون. پیروزی انقلاب اسلامی از جلوه های بارز تعاون است.

در واقع، تاکید بر توسعه و گسترش فعالیت های تعاونی با هدف تحقق عدالت اجتماعی- اقتصادی از عناصر اصلی و آرمان های والای انقلاب اسلامی ایران به شمار می آید و از این رو است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بخش تعاون همتراز دو بخش دولتی و خصوصی و در جایگاه یکی از سه رکن اصلی اقتصاد کشور دیده شده است.

برقراری عدالت تنها از طریق توسعه متوازن و عدم تمرکز ثروت در دست گروه های اجتماعی کوچک امکان پذیر است و تعاونی بهترین شکل شرکت برای به میدان آمدن همه اقشار جامعه و به ویژه دهک های کمتر برخوردار و حضور آنان درعرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی است. ابلاغیه اصل 44 و تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه فعالیت‌های تعاونی و ارتقاء سهم این بخش کلیدی از اقتصاد کشور از 5% به 25% طبق سند چشم انداز، رویکردی است که در سایه آن تحقق اصل عدالت امکان پذیر خواهد بود و تشکیل بانک توسعه تعاون به عنوان منبعی که اعتبارات لازم و کافی را در جهت رسیدن به این هدف تامین و تجهیز خواهد نمود، گامی اساسی در اجرایی کردن این سیاست است، نهادی که مورد تاکید قانون اساسی است و تمهیدات و قوانین مهمی برای حمایت از آن وجود دارد ضمن آن که عملکرد بانک توسعه تعاون که بازوی اقتصادی بخش تعاونی کشور است به لحاظ سلامت و کارآمدی مورد تایید دستگاه‌های ناظر و مسئول می‌باشد و نقش برجسته آن در اجرای برنامه‌های تحولی تعاون مانند طرح فراگیر اشتغال روستایی حائز اهمیت است.
از طرفی، عملکرد فعلی بانک توسعه تعاون تحت هدایت آقای شیخ حسینی نیز خوشبختانه بسیار اثربخش و نظام‌مند بوده و موفقیت‌های بانک قابل توجه است و انتظار می‌رود که در کوتاه مدت بسته جامع تامین مالی تعاون با هم‌اندیشی همکاران معاونت تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و بانک تدوین و نهایی ‌شود. از نظر ما، افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون به دلیل نقش مهمی که در توسعه فعالیت‌های تعاونی ایفاء می‌کنند در اولویت است و استفاده از روش‌های نوین تامین مالی و بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های این دو نهاد حائز اهمیت می‌باشد. به نظر می‌آید جوانترین بانک دولتی جمهوری اسلامی ایران فرصت های بسیار و آینده ای امیدبخش پیش رو داشته باشد.
عملکرد و ویژگی‌های اقتصاد تعاونی با آن چه که رهبری معظم انقلاب از اقتصاد مقاومتی انتظار دارند و بر آن تاکید می فرمایند خوانش بسیاری دارد و تلاش‌ها و فعالیت‌هایی که متولیان بخش تعاون برای توسعه تعاون در جبهه مقاومت اقتصادی انجام می‌دهند، هم‌تراز با مجاهدت‌های حاج قاسم سلیمانی در عرصه‌های نظامی و راهبردی است که اهمیت تکلیف متولیان بخش تعاون را در مردمی سازی اقتصاد و کمک به تحقق اهداف اقتصادی کشور دوچندان می‌سازد.
اقتصاد تعاونی برای مشکلات معیشتی مردم راه حل دارد و از این منظر است که مورد توجه صاحب نظران و مقامات عالی کشور می‌باشد؛ هر چند، به رغم عملکرد شایسته ارکان تعاون به وضع موجود اکتفا نمی‌کنیم. تحقق حداکثری رضایت ذینفعان و تعاونگران هدف ما است و اعتقاد داریم چنان‌چه سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی و بخش تعاون محقق شود نتایج مثبت مترتب بر آن به عموم مردم می‌رسد. از این رو، تلاش داریم در برنامه هفتم، سهم یک سومی بخش تعاون از محل واگذاری‌ها برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون به نحو موثری اجرایی شود و در این زمینه پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم.
در پایان سخن، ذکر این نکته به جا است که بانک توسعه تعاون توجه زیادی برای کاهش هزینه‌ها داشته است و ارتقای سطح خدمات بانکداری دیجیتال نیز در این مسیر کمک کننده است. البته برنامه ترکیبی و هیبریدی برای رشد همزمان بانکداری دیجیتال و نیز خدمات حضوری و شعبه‌ای در بانک با توجه به ترکیب گسترده و متنوع جامعه مخاطب نیاز است که مدیران بانک نیز این مهم را در نظر داشته‌اند.

نویسنده: حامد ویس کرمی /معاون وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی
اجازه انتشار: قید نشده
نوع: تالیف
آدرس کوتاه شده: