پایگاه خبری توسعه تعاون
یکشنبه, ۱۸ دی ۱۴۰۱ ۱۱:۱۵ ۲۱۶
طبقه بندی: یادداشت
چچ
فرار پول ها از بازار ارزهای دیجیتال

فرار پول ها از بازار ارزهای دیجیتال

توسعه تعاون: سال ۲۰۲۲ علیرغم سقوط‌های متعدد و سونامی ترس، عدم‌اطمینان و شک، سال خوبی برای سرمایه‌گذاری خطرپذیر در حوزه ارزهای دیجیتال بود. با این حال، یک گزارش جدید هشدار می‌دهد که ممکن است امسال با کاهش شدید ورود سرمایه به این بازار مواجه باشیم که به نوبه خود می‌تواند رشد بازار را به تأخیر بیاندازد.

به گزارش کوین تلگراف، گلکسی ریسرچ (Galaxy Research) خاطرنشان می‌کند که تعداد معاملات و ارزش سرمایه‌گذاری‌ شرکت‌های خطرپذیر در وب ۳.۰ و استارت‌آپ‌های ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ اندکی بیش از ۳۰میلیارد دلار بوده است.

الکس تورن (Alex Thorn)، رئیس بخش تحقیقات گلکسی، ۲۰۲۲ را به‌عنوان سال هیولا توصیف کرد که زیر سایه سرمایه‌گذاری ۳۱میلیارد دلاری سرمایه‌گذارهای خطرپذیر در سال ۲۰۲۱ قرار گرفت.

تورن با اشاره به گزارش منتشرشده این شرکت در ۵ ژانویه (۱۵ دی) بیان کرد کرد که شرایط کلان اقتصادی و بازار ارزهای دیجیتال منجر به کاهش قابل‌توجه سرمایه‌‌گذاری در سه ماهه سوم و چهارم سال ۲۰۲۲ شده است. این شرایط احتمالاً تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت، زمانی که شرایط کلان بازار بهبود یابد.

تورن خاطرنشان کرد اگرچه در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ شاهد کمترین حجم معاملات و کمترین میزان سرمایه سرمایه‌گذاری‌شده در دو سال گذشته بوده‌ایم، در این سال ۲٬۹۰۰ قرارداد سرمایه‌گذاری خطرپذیر بسته شده است.

به باور تورن اگر این روند ادامه پیدا کند، شرکت‌های ارز دیجیتال و وب ۳.۰ احتمالاً برای تأمین سرمایه در سال ۲۰۲۳ با مشکل مواجه خواهند شد.

شرایط کلان اقتصادی، پولی و ارزهای دیجیتال نشان می‌دهد که سال سختی برای همه بازیگران در پیش است.

او افزود که کاهش ارزش شرکت‌ها و مطالبات سخت‌گیرانه‌تر سرمایه گذاران، شرایط سخت‌تری را برای جذب سرمایه برای کارآفرینان ایجاد می‌کند. او ادامه داد: استارت‌آپ‌ها در سال ۲۰۲۳ باید بر روی زیرساخت‌ها، کاهش هزینه‌های عملیاتی و افزایش درآمد بسیار متمرکز شوند.

از آنجایی که ایالات متحده همچنان بر اکوسیستم استارت‌آپ‌های ارز دیجیتال تسلط دارد، قانون‌گذاری و نظارت نیز برای سرمایه‌گذاری تأثیر خواهد گذاشت.

بر اساس این گزارش، بیش از ۴۰درصد از کل معاملات سرمایه‌گذاری خطرپذیر ارزهای دیجیتال در سال گذشته مربوط به یک استارت‌آپ مستقر در ایالات متحده بوده است.

اهمیت تداوم وجود ایالات متحده برای این بازارها و موقعیت پیشروی آن‌ها، برای سیاست‌گذاران این کشور دلایل کافی برای شفاف‌سازی و تدوین قوانین و مقررات برای این صنعت نوظهور را فراهم می کند.

هرچند، تمایل سرمایه‌گذاران و (رشد)‌ بازار ارزهای دیجیتال دوره‌ای است.

جین فرانتز (Gene Frantz)، شریک ارشد گوگل و آلفابت در صندوق رشد مستقل کپیتال‌جی، ماه گذشته به فوربس گفت که سرفصل‌ها و دورنمای سال ۲۰۲۳ در پایان بسیار بهتر از امروز به نظر می‌رسد.

اگرچه چرخه خبری کنونی ممکن است ناامیدانه باشد، اما ایستادگی و نوآوری همراه با چشم‌انداز اقتصادی روبه‌بهبود، خوش‌بینی‌ای را باز می‌گرداند که همیشه صنعت سرمایه‌گذاری خطرپذیر ما را تعریف کرده است.

کرانچ‌بیس (Crunchbase) نیز در گزارشی در ۵ ژوئن (۱۵ دی) به کاهش حجم تأمین‌مالی خطرپذیر در سال ۲۰۲۳ اشاره کرده است. در سال ۲۰۲۲، حجم سرمایه‌گذاری خطرپذیر جهانی نسبت به سال ۲۰۲۱، حدود ۳۵درصد کاهش یافت.

البته، پررونق‌ماند سرمایه‌گذاری در صنعت ارزهای دیجیتال در این سال، کورسویی از امید را برای سال آینده باقی گذاشت. با این همه، کاهش حجم جهانی سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۲، زمینه را برای تجربه یک سال سخت دیگر فراهم می کند.

نویسنده: سجاد اسحقی نصرآبادی کارشناس اقتصادی
اجازه انتشار: قید نشده
نوع: تالیف
آدرس کوتاه شده: