استفاده از ظرفیت های بانکی برای بازسازی تعاون در کشور
توسعه تعاون: برای بازسازی تعاون در کشور و تشکیل تعاونیهایی با الگوهای کاربردی که بتواند نیازهای مردم را در بخش های مختلف پاسخ دهد نیازمند استفاده از ظرفیت هایی مانند بانک توسعه تعاون و تدوین قوانین و حمایتهای لازم از سوی مجموعه دولت و وزارت تعاون هستیم.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، توسعه تعاون یک اولویت مهم برای اقتصاد بیمار ایران به شمار میرود، اقتصادی که نیاز به همگرایی و همراهی همه مردم برای بهبود و جان بخشیدنی دوباره است باید به بخش تعاون نگاه مثبتی داشته باشد تا بر این اساس بتواند از ظرفیتهای مغفول مانده در بخش تعاون به درستی استفاده کند.
با توجه به اینکه تعاون در قانون اساسی بعد از بخش دولتی مورد توجه قرار گرفته، انتظار میرود این بخش در کنار بخش دولتی و خصوصی، محل اعتنای دو چندان مردم و مسئولین قرار بگیرد تا به سرعت بخش تعاونی نیز وارد فعالیتهای اقتصادی شود و مبتنی بر برنامههایی که در راه توسعه اقتصاد و کسب و کارهای خرد میتواند داشته باشد برنامه ریزی های لازم صورت بگیرد.
به تجربه، تاثیر تعاونیها را در دهه اول تا نیمه دهه دوم انقلاب به خوبی لمس کردهایم. در آن دوران در بخشهای مختلف عموما تعاونیهایی که با کارمندان دولتی مرتبط بودن تلاش میکردند تعاونیهایی برای رفع نیازهای اعضای خود داشته باشند. تعاونیهایی مرتبط با کارمندان و کارگران در شرکتها و وزارتخانههای مختلف تلاش میکردند تا با ارزانترین قیمت، فرآیند تولید و عرضه کالا و رفع نیازهای کارگران و کارمندان را برعهده بگیرند، هر چند وزارت تعاون در بدو ایجاد، شاهد تحرک خاصی برای توسعه بخش تعاون در کشور نبودیم.
با اینکه دولت نهم از توسعه تعاونی ها حمایت کرد اما متاسفانه در چهار دهه انقلاب حمایت از تعاونیها به صورت ثابت در یک رده رو به بالا قرار نداشته است.
در حالی که در چهار دهه گذشته اگر از تعاونیها حمایت میشد و از اندوخته مالی مردم در چارچوب تعاونیها به درستی استفاده به عمل میآمد و تعاونیها در مسیری قرار میگرفتند که بتوانند براساس تخصصهایی که دارند وظایف خود را انجام دهند، در حال حاضر با این حجم از انباشت نقدینگی مواجه نبودیم. رقمی که متاسفانه روز به روز بیشتر می شود و نگرانی ناشی سیل خانمان برانداز نقدینگی که کشور را روز به روزت تحت فشارهای سنگینی قرار داده است.
توسعه تعاونیها در مرزهای کشور برای ایجاد اشتغال مرزنشینان به دلیل مسائلی که در مرزها وجود دارد و عدم ایجاد کارخانههای بزرگ در مرزها، موضوع بسیار مهمی است.
تشکیل تعاونیهای تولید در مرزهای کشور و حمایت از آنها با سیاستهای مدون و تعریف شده یا به تعبیری ارائه بسته حمایتی برای تعاونیها بسیار لازم است، چرا که به دلیل عدم تدوین قوانین لازم، متاسفانه توسعه بخش تعاون، لابهلای چرخ های کند بروکراسی خرد میشود، به همین جهت برای بازسازی تعاون در کشور و تشکیل تعاونیهایی با الگوهای کاربردی که بتواند نیازهای مردم را در بخش های مختلف پاسخ دهد نیازمند استفاده از ظرفیت هایی مانند بانک توسعه تعاون و تدوین قوانین و حمایتهای لازم از سوی مجموعه دولت و وزارت تعاون هستیم.