پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۱:۳۰ ۲۰۶
طبقه بندی: یادداشت
چچ
توسعه تعاونی ها برطرف کننده دغدغه تامین معاش مردم است

توسعه تعاونی ها برطرف کننده دغدغه تامین معاش مردم است

توسعه تعاون:توسعه اقتصادی یکی از محورهای مهمی است که اصولا کشورها در قانون اساسی خود بدان پرداخته و تلاش می‌کنند تا جایگاه بهتری را برای توسعه اقتصاد در نظر بگیرند و از همه ظرفیت‌های کشور برای این منظور استفاده کنند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،توسعه اقتصاد در ایران نیز از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی موضوعی بسیار حائز اهمیت بود، به این دلیل، قانون اساسی اقتصاد را در سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تعریف کرده است.

توسعه تعاونی ها به دلیل تاثیرگذاری بالای این بخش در اقتصاد آنچنان حائز اهمیت است که قرار بود 25 درصد اقتصاد به بخش تعاونی‌ها واگذار شود، اما متاسفانه این موضوع تاکنون محقق نشده است. در واقع به نظر می‌رسد مسئولین در تحقق این وعده مهم ناکام مانده یا هنوز به اهمیت توسعه تعاون در اقتصاد کشور که می‌تواند بسیاری از دغدغه‌های کنونی رفاه و معیشت مردم را حل کند واقف نشده‌اند.
واقعیت این است که همچنان توسعه تعاونی‌ها به امر مهم و اولویت اول دولتمردان و مسئولان حاکمیتی تبدیل نشده است. با اینکه در اوایل پیروزی انقلاب، تعاونی‌های محلی، برای توزیع کالاهای کوپنی در نظر گرفته شدند و برای رساندن کالا بدون واسطه با قیمت های بسیار پایین‌تر از بازار آزاد خوب عمل کردند، اما متاسفانه دولت‌های بعدی در گسترش بیشتر تعاونی‌ها عملکردی ناموفق از خود به جا گذاشته‌اند.
درواقع اگر چه تعاونی‌ها همچنان در اقتصاد ایران حضور دارند و در بخش‌های مهم اقتصادی موثر هستند، اما متاسفانه دولت نقش قابل توجهی که اثرات بسیار محسوسی در افزایش دسترسی مردم به کالای مصرفی ارزان و رفاه بیشتر داشته باشد را به تعاونی ها محول نکرده است.
بها دادن به تعاونی‌ها به منظور گسترش آنها به معنای بها دادن به رفاه عمومی و کاهش دغدغه‌های معیشتی مردمی است که امروز اصلی ترین مطالبه آنها از دولت، افزایش رفاه و تامین معیشت است.
عدم تفکیک بخش خصوصی از تعاونی ها نیز موضوعی است که روی کارکرد مثبت تعاونی‌ها و توسعه تعاونی‌ها اثرات منفی به جا گذاشته است. این موضوع به ما یادآوری می‌کند باید هر بخشی در اقتصاد کار خود را انجام دهد، هر چند کنار هم بودن و استفاده از ظرفیت‌های هم برای توسعه اقتصاد امری ضروری است.
دولت می بایست نقش تعاونی‌ها را در اقتصاد روشن کند، یعنی خط و مرزی مشخص برای فعالیت‌های تعاونی ها در نظر بگیرد تا متناسب با شرایط امروز کشور و پاسخگویی به مطالبات و دغدغه های مردم جامعه، بخصوص دهک های پایین درآمدی، تعاونی ها در اقتصاد فعال باشند و از ظرفیت مردمی برای کمک به مشکلات آحاد مختلف جامعه بهره‌مند شوند.
فعال‌سازی تعاونی‌ها با مشارکت مردم ضمن کاهش نارضایتی عمومی نسبت به وضعیت معیشتی، منجر به افزایش روحیه حس مشارکت در بخش های مختلف اقتصادی خواهد شد. وارد کردن سرمایه‌های خرد به فعالیت های تولیدی که هم برطرف کننده نیاز امروز و هم تامین کننده بخشی از آتیه فردای مردم جامعه باشد موضوع مهمی است که دولتمردان باید روی آن تامل کند، چرا که توسعه تعاونی‌ها اتفاقا می‌تواند بخشی از دغدغه‌های دولت در حوزه تامین معیشت مردم را برطرف کند.

نویسنده: ابراهیم بهادرانی فعال اقتصادی
اجازه انتشار: دارد
نوع: تالیف
آدرس کوتاه شده: