پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰۸:۴۳ ۱۹۲
طبقه بندی: مقالات و گفتگو
چچ
توسعه اقتصادی در هند مرهون تعاونی‌هاست

توسعه اقتصادی در هند مرهون تعاونی‌هاست

توسعه تعاون:اقتصاد تعاونی ها به عنوان جزئی لاینفک از توسعه اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان در سیاست‌ها و برنامه‌های بلند مدت آنها قرار گرفته و این کشورها توجه بسیار زیادی به مزایایی حاصل از توسعه این گونه اقتصادها دارند.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون ،یکی از این کشورهای که طی سالیان اخیر برنامه های زیادی برای بهره برداری از اقتصاد تعاون راه اندازی کرده، هندوستان است. در این کشور توسعه روستایی دغدغه اصلی برنامه ریزان و سیاستگذاران این کشور است.

بسیاری از اهداف برنامه‌ریزی اقتصادی بدون تلاش کافی و لازم در جهت توسعه روستایی محقق نمی شود. وقتی جمعیت زیادی در مناطق روستایی باقی می‌مانند، کشوری نمی‌تواند از روند رشد و توسعه اقتصادی و مردم روستایی غافل شود.
از طرف دیگر بدون تحول اقتصادی، تغییر و توسعه اجتماعی ممکن نیست. در کشوری مانند هند، مناطق روستایی اغلب به شدت نادیده گرفته می‌شوند و به درستی مورد توجه مسئولین قرار نمی‌گیرند. فرآیند توسعه، کمبود منابع، نبود الگوی مناسب توسعه، سیستم معیوب اجرایی برنامه ها از دلایل توسعه ضعیف روستایی است.
بلند پرواز نبودن مردم، فقدان بینش، ناآگاهی، احساس رضایت و توجه کمتر به اولویت های توسعه‌ای، از دلایل ضعیف بودن شاخص های توسعه در روستاهای هند است، به همین دلیل مسئولین این کشور به دنبال آن هستند که از طریق توسعه تعاونی ها روستایی به آنها کمک کرده و زمینه ساز توسعه روستایی شوند.
تعاونی های روستایی در هند

در هند، تعاونی به‌عنوان شعار توسعه در اوایل قرن بیستم بکار گرفته می‌شد از آن زمان تعداد زیادی از مؤسسات تعاونی در هند پدید آمد که بیشتر آنها عمدتا بر مبنا و ابعاد اجتماعی-اقتصادی فرآیند توسعه کار خود را دنبال می‌کرد.
قشر ضعیف جامعه هندوستان، جوامع عقب مانده، بازیگران غیرمتشکل اقتصادی به درستی از طریق تشکل های تعاونی توانسته‌اند سود ببرند به طوری که در کشور ناهمگونی مانند هند، با استفاده از یک مکانیسم واحد و ایدئولوژی منحصر به فرد نمی‌توان به اهداف توسعه دست یافت به همین دلیل باید ترکیبی از راهکارها را اتخاذ کرد.
به همین دلیل مسئولین هندی ترکیبی از همکاری نهادها و آژانس ها همراه با اجرای تکنیک ها و روشهای مختلف برای دستیابی به هدف توسعه اقتصادی این کشور بکار بردند و در این کار نیز به موفقیت های زیادی رسیدند.
به همین دلیل است که برنامه ریزان هندی سیستم اقتصادی مختلط را اتخاذ کرده‌اند و به ایده‌های سرمایه‌داری و سوسیالیستی و نهادهای تعاونی وزن و اهمیت می‌دهند.
در روستاهای هند تنها راه حل برای توسعه سریع اقتصادی می‌تواند در قالب تعاونی های روستایی باشد. روستاهای هند به نهادهای اقتصادی نیاز دارند که بتوانند منابع کوچک را به طور مؤثر مورد استفاده قرار دهند.این امر نیازمند نهادهایی است که در ایجاد اعتماد، سازماندهی مردم و استفاده مؤثر از منابع آنها کمک کننده باشند.
از این منظر، تعاونی‌های روستایی نقش حیاتی ایفا کردند. این نهادها می‌توانند تغییرات اجتماعی مطلوبی را ایجاد کرده و به توسعه اقتصادی کمک کنند. تعاونی های روستایی می‌توانند اعتماد مطلوبی را ایجاد کنند که همین امر به ایجاد زیرساخت های مناسب و بهبود شبکه دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در مناطق روستایی کمک شایانی می‌کند.

تعاونی‌های روستایی می‌توانند نقش کاتالیزور را در سازمان‌دهی منابع، اجرای طرح و توسعه هدف توسعه اقتصادی ایفا کنند. از طرف دیگر این تعاونی‌ها نقش بسزایی در سازماندهی فعالیت‌های اقتصادی هدفمند کوچک ایفا می‌کنند. آن‌ها می‌توانند برای ایجاد یک سیستم درست با مشارکت مردم به‌عنوان پلان اساسی تحول اجتماعی-اقتصادی اقدام به فعالیت کنند.

انواع شرکت های تعاونی در هند
1. انجمن تعاونی مصرف کنندگان:
این جوامع برای حمایت از منافع مصرف کنندگان عمومی با در دسترس قرار دادن کالاهای مصرفی با قیمت مناسب تشکیل شده‌اند. آنها کالاها را مستقیماً از تولیدکنندگان یا کشاورزان خریداری می‌کنند و در نتیجه واسطه ها در این فرایند تا مرحله توزیع حذف می شود.
کندریا باندار، آپنا بازار و ساهکاری باندار نمونه هایی از جامعه تعاونی مصرف کنندگان هستند.
2. انجمن تعاونی تولیدکنندگان:
این انجمن ها برای حمایت از منافع تولیدکنندگان کوچک با در دسترس قرار دادن اقلام مورد نیاز آنها برای تولید مانند مواد اولیه، ابزار و تجهیزات، ماشین آلات و غیره تشکیل شده اند.
3. انجمن بازاریابی تعاونی:
این جوامع توسط تولیدکنندگان خرد و کوچکی شکل می‌گیرند که فروش محصولات خود به‌صورت انفرادی برایشان مشکل است. جامعه یا انجمن، محصولات را از تک تک اعضا جمع‌آوری می‌کند و مسئولیت فروش آن محصولات را در بازار به عهده می‌گیرد.
فدراسیون بازاریابی شیر تعاونی گجرات که محصولات شیر را به فروش می رساند نمونه ای از جامعه تعاونی بازاریابی است.
4. انجمن اعتباری تعاونی:
این انجمن‌ها برای حمایت مالی از اعضا تشکیل شده اند. جامعه از اعضا سپرده می پذیرد و در مواقع ضروری به آنها وام با سود معقول می دهد. شرکت تعاونی خدمات روستا و بانک های تعاون شهری نمونه هایی از تعاونی اعتبار هستند.
5. انجمن کشاورزان تعاونی:
این جوامع توسط کشاورزان کوچک تشکیل شده اند تا به طور مشترک کار کنند و در نتیجه از مزایای کشاورزی در مقیاس بزرگ برخوردار شوند. انجمن های تعاونی بالابر آبیاری و پانچایات از نمونه های تعاونی کشاورزی هستند.
نقش تعاونی در اقتصاد هند
1. اعطای اعتبار به مزارع کشاورزی کشاورزان، کارگران، صنعتگران؛
آنها از چنین کمک هایی رونمایی می کنند تا کشاورزان را از دست تعاونی اعتباری صاحبخانه محافظت کنند.
2. کمک به صنعتگران و صنایع در مقیاس کوچک
صنعتگران، کارآفرینان کوچک؛ این کارآفرینان کوچک می‌توانند توسط تعاونی‌ها، حمایت مالی شوند و به ایجاد فرصت های شغلی و سپس ارتقای سطح زندگی مردم روستا کمک کند.
3. توسعه صنایع تبدیلی؛ می‌توان کارخانه هایی مبتنی بر محصولات کشاورزی را در مناطق روستایی راه اندازی کرد که عبارتند از کارخانه قند، کارخانه کاغذ، کارخانه برنج، لبنیات و غیره.
4. فرصت های شغلی؛ هند با مشکل بزرگ بیکاری مواجه است. تعاونی های تشکیل شده در مناطق مختلف با ایجاد فرصت های شغلی به ریشه کنی بیکاری کمک می کنند.

5. عادات پس انداز؛ بخش ضعیف جامعه که دارای منابع مالی کمتری است، تمایل دارد به طور کامل بدون تامین آینده از درآمد خرج کند. این جامعه اعتباری تعاونی است که عادات پس‌انداز را در میان توده‌ها تلقین می‌کند.
6. مشارکت بیشتر در صادرات؛ اقتصاد هر کشور زمانی سالم می شود که صادرات بیشتر و واردات کمتری داشته باشد. بخش تعاون قطعا به تولید بیشتر و صادرات آن به کشورهای خارجی به ویژه در زمینه کشاورزی، لبنیات و ... کمک کرده است.
7. لزوم توجه کافی و وافی به منبع توسعه روستایی؛ مهاتما گاندی می گفت "به روستاها روی آورید" زیرا توسعه کشور ما در توسعه روستاهای هند است. جامعه اعتباری تعاونی به یکی از منابع مهم توسعه روستایی تبدیل شده است.
8. حفاظت از نابرابری مالی؛ پس از استقلال، شکاف مالی بین فقیر و غنی افزایش یافته است. ثروتمندان ثروتمندتر می شوند و فقیرها فقیرتر می شوند. حتی یک عدم تعادل منطقه ای نیز وجود ندارد که منجر به نابرابری مالی شود.
9. حمایت از بخش ضعیف تر؛ بخش ضعیف جامعه به شدت مورد سوء استفاده وام دهندگان و تاجران قرار می گیرد. اگرچه دولت برای محافظت از اقشار ضعیف در برابر استثمار گام محکمی برداشته است اما تا به امروز طعمه وام دهندگان و زمینداران شده اند. مؤسسات اعتباری تعاونی، مطمئناً با تأمین موجودیت مالی، بخش ضعیف‌تر را از دست وام دهندگان محافظت می‌کنند.

منبع: خبرگزاری راج نارایان هند

اجازه انتشار: قید نشده
نوع: ترجمه
آدرس کوتاه شده: