پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰۸:۵۵ ۱۵۵
طبقه بندی: مقالات و گفتگو
چچ
ابتکار تعاونی‌ها در برابر موج مخرب تغییرات آب و هوایی

ابتکار تعاونی‌ها در برابر موج مخرب تغییرات آب و هوایی

توسعه تعاون: چندی پیش بود که ایجاد و راه‌اندازی دو طرح سبز توسط تعاونی‌های خرده‌فروشی در اروپا توسط کوپ سوئد و کوپ دانمارک اعلام شد.

شرکت کوپ سوئد می‌گوید که در تلاش است تا منبع مصرف انرژی در پایانه کالاهای کاملاً خودکار جدید خود در اسکیلستونا را تا حد امکان تجدیدپذیر کند، همچنین قطارها و انبار نیز قرار است با انرژی های نو فعالیت کنند.

اورجان گراندین، مدیرعامل Coop Logistik می‌گوید: «قطار برقی Coop ما چندین بار در روز با کالاها به پایانه می‌رسد و با سیستم فتوولتائیک خودمان تا حد زیادی می‌توانیم ترمینال را با برق خورشیدی راه‌اندازی کنیم.»

این نیروگاه سلول خورشیدی شامل تقریباً 14400 پنل خورشیدی در مساحتی معادل 38000 متر مربع است که آن را به دومین نیروگاه فتوولتائیک سقفی سوئد تبدیل می کند.

پنل‌های خورشیدی دارای گواهینامه CFP (ردپای کربن) خواهند بود، گواهی بر اساس انتشار دی‌اکسید‌کربن برای کل چرخه حیات منظومه شمسی. بیشتر تولید انرژی در نروژ با سیلیکون بازیافتی از نروژ و سیلیکون از آلمان و ایالات متحده انجام می شود. Coop سوئد می گوید این سلول های خورشیدی در مقایسه با سلول های چینی که معمولاً در بازار سلول های خورشیدی یافت می شوند، ردپای آب و هوایی بسیار کمتری دارند.

کار ساخت ترمینال جدید کالا در سال 2020 آغاز شده است و انتظار می رود در تابستان 2024 به طور کامل به بهره‌برداری برسد. پیش‌‌بینی می‌شود نیروگاه فتوولتائیک نیز در اوایل سال 2023 تکمیل شود. نیمی از برق مورد نیاز نیروگاه توسط نیروگاه فتوولتائیک تامین می‌شود. الکتریسیته باقی مانده از انرژی های تجدیدپذیر خریداری خواهد شد.

در همین حال، Coop دانمارک مجموعه جدیدی از الزامات مرتبط با آب و هوا را برای همه تامین‌کنندگان اصلی مواد غذایی خود منتشر کرده است و آنها را متعهد به اهداف بلندپروازانه برای خواربارهایی که به فروشگاه‌های خود تحویل می‌دهند، می‌کند.این ضوابط در درجه اول برای بیش از 50 تامین کننده اعمال می شود که کالاهایی به ارزش تقریبی 13.4 میلیون یورو در سال ارائه می‌دهند.

کوپ دانمارک می‌گوید که اولین خرده‌فروش مواد غذایی در این کشور است که برنامه اقدام اقلیمی خود را توسط ابتکار بین‌المللی اهداف مبتنی بر علم (SBTI) که در راستای توافق پاریس است، تأیید کرده است. اکنون بزرگترین تامین‌کنندگان این تعاونی باید تا سال 2025 با الزامات SBTi سازگار شوند.

برنامه اقلیمی کوپ علاوه بر کاهش 91 درصدی تأثیرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های خود تعاونی، تا سال 2030، شامل کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از کل زنجیره ارزش، از جمله تولید مواد غذایی نیز می‌گردد.

Per Thau، معاون اجرایی Coop Denmark می گوید: «این اقدام "یک تعهد تاریخی" است. بزرگترین تاثیر آب و هوا در زنجیره ارزش کلی تعاونی از تولید غذاهایی است که ما می فروشیم.در طرح آب و هوای خود، ما اهدافی را برای کاهش 16٪ این تاثیر تعیین کرده ایم که در کاهش مطلق تا سال 2030 اندازه گیری می‌شود. برخی از تامین کنندگان اصلی ما قبلاً از طریق SBTi متعهد شده اند و برخی دیگر اهداف آب و هوایی خود را تعیین کرده اند. ما به کار بزرگی که تامین کنندگان مواد غذایی در داخل و در سراسر جهان برای کاهش تاثیرات آب و هوایی خود انجام می دهند، واقف هستیم، اما با این اطلاعیه می خواهیم سیگنالی را به بازار ارسال کنیم که در آینده پیش رو ضوابط اقلیمی باید بیش از پیش مطمح نظر باشد.»

اجازه انتشار: قید نشده
نوع: تالیف
آدرس کوتاه شده: