پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۱۰:۵۷ ۲۹۱
طبقه بندی: تعاون
چچ
اتحادیه بین المللی تعاون (ICA) چه می کند؟

اتحادیه بین المللی تعاون (ICA) چه می کند؟

توسعه تعاون:اتحادیه بین‌المللی تعاون (ICA) که در سال 1895 تأسیس شد، یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های غیردولتی و یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌هایی است که بر اساس تعداد افراد شرکت‌کننده اندازه‌گیری می‌شود: 1 میلیارد عضو تعاونی در کره زمین!

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی توسعه تعاون، این نهاد اوج نمایندگی تعاونی‌ها است که تخمین زده می‌شود حدود 3 میلیون نفر در سراسر جهان باشند. این نهاد تلاش می کند صدای واحد جهانی برای دانش، تخصص و اقدام هماهنگ برای تعاونی‌ها باشد.اتحاد بین‌المللی تعاون با دولت‌ها و سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای برای ایجاد محیط‌های قانونی که به تعاونی‌ها اجازه تشکیل و رشد می‌دهد، همکاری می‌کند. در مجموع 318 سازمان از 112 کشور عضو اتحاد بین المللی تعاون هستند. اعضای ICA سازمان‌های تعاونی بین‌المللی و ملی از همه بخش‌های اقتصادی از جمله کشاورزی، بانکداری، مصرف‌کننده، شیلات، بهداشت، مسکن، بیمه، و صنعت و خدمات هستند.ICA محافظ و نگهدار بیانیه هویت تعاونی است که شامل یک تعریف، 10 ارزش و 7 اصل عملیاتی است: این حداقل مخرج مشترک برای همه تعاونی ها در همه بخش ها و همه مناطق است.

اتحادیه بین المللی تعاون برای اجرای فعالیت‌های خود با یک دفتر جهانی مستقر در بروکسل، چهار دفتر منطقه ای (آفریقا، آمریکا، آسیا-اقیانوسیه و اروپا)، هشت سازمان جهانی بخش (کشاورزی، بانکداری، خرده فروشی، شیلات، بهداشت، مسکن، بیمه، و صنعت و خدمات)، و پنج کمیته و شبکه (جنسیت، تحقیق، قانون، جوانان و توسعه) سازماندهی شده است. کارکنان ICA و نهادهای منطقه ای و بخشی آن در مکان های مختلف در سراسر جهان مستقر هستند و متعهد به کمک به اعضا و جنبش تعاونی هستند.

چرا ICA دارای اهمیت است!؟

این اتحادیه به تعاونی ها دسترسی جهانی برای تقویت فعالیت ها در سطح محلی ارائه می دهد.در این اتحادیه شبکه جهانی با بزرگترین طیف سازمان ها و تعاونی ها از نظر بخش ها و اندازه وجود دارد. همچنین این اتحادیه فضای مناسبی برای یادگیری و اتخاذ آخرین شیوه ها در سطح جهانی در زمینه حاکمیت تعاونی، تأمین مالی، بازاریابی و ... است. همچنین مشارکت در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها در حوزه ساختارها و حکمرانی اقتصاد تعاون از جمله دیگر ظرفیت هایی است که این اتحادیه در اختیار اعضا قرار می دهد.

هویت، ارزش ها و اصول تعاونی

بیانیه هویت تعاونی بیان می‌کند که تعاونی «انجمن مستقلی از افراد است که داوطلبانه برای برآوردن نیازها و خواسته‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشترک خود از طریق شرکتی با مالکیت مشترک و تحت کنترل دموکراتیک متحد شده‌اند». اتحاد بین المللی تعاونی ناظر جهانی بیانیه هویت تعاونی - ارزش ها و اصول جنبش تعاونی است. در سال 1995، ICA بیانیه تجدید نظر شده در مورد هویت تعاونی را تصویب کرد که شامل تعریف تعاونی، ارزش های تعاونی ها و هفت اصل تعاونی است که در زیر توضیح داده شده است.

تعریف تعاونی

تعاونی یک انجمن مستقل از افراد است که داوطلبانه برای برآوردن نیازها و خواسته های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشترک خود از طریق شرکتی با مالکیت مشترک و تحت کنترل دموکراتیک متحد شده‌اند.

ارزش های تعاون

تعاونی ها مبتنی بر ارزش های خودیاری، مسئولیت پذیری، دموکراسی، برابری، برابری و همبستگی هستند. در سنت بنیانگذاران خود، اعضای تعاونی به ارزش های اخلاقی صداقت، گشودگی، مسئولیت اجتماعی و مراقبت از دیگران اعتقاد دارند.

اصول تعاون

اصول تعاونی رهنمودهایی هستند که تعاونی ها ارزش های خود را مبتنی بر آنها عملی می کنند.

1. عضویت داوطلبانه و آزاد

تعاونی‌ها سازمان‌های داوطلبانه‌ای هستند که برای همه افرادی که می‌توانند از خدمات آنها استفاده کنند و یا مایل به پذیرش مسئولیت‌های عضویت هستند فضای همکاری را فراهم می آورند بدون تبعیض جنسیتی، اجتماعی، نژادی، سیاسی یا ...

2. نظارت جمعی و مردم پایه

تعاونی‌ها سازمان‌های دموکراتیکی هستند که توسط اعضای خود کنترل می‌شوند و به طور فعال در تنظیم سیاست‌ها و تصمیم‌گیری شرکت می‌کنند. مردان و زنانی که به عنوان نمایندگان منتخب خدمت می کنند در برابر اعضا پاسخگو هستند. در تعاونی های اولیه، اعضا از حق رای برابر (یک عضو، یک رای) برخوردارند و تعاونی ها در سطوح دیگر نیز به شیوه ای دموکراتیک سازماندهی می شوند.

3. مشارکت اقتصادی اعضا

اعضا به طور عادلانه به سرمایه تعاونی خود کمک می کنند و به طور دموکراتیک بر نحوه عملکرد تعاونی نظارت می کنند. اعضای تعاونی ها چه در سرمایه گذاری و چه در توزیع سود به صورت کاملا جمعی حرکت می کنند.

4. استقلال عمل

تعاونی ها سازمان های مستقل و خودیاری هستند که توسط اعضای خود راهبری و نظارت می شوند. اگر آنها با سازمان‌های دیگر، از جمله دولت‌ها، قرارداد می‌بندند، یا سرمایه را از منابع خارجی جمع‌آوری می‌کنند، این کار را با شرایطی انجام می‌دهند که کنترل جمعی توسط اعضای خود را تضمین کند و استقلال تعاونی خود را حفظ کند.

5. آموزش، تمرین و توسعه دانش

تعاونی ها آموزش و تمرین را برای اعضا، نمایندگان منتخب، مدیران و کارکنان خود فراهم می کنند تا بتوانند به طور موثر در توسعه تعاونی های خود مشارکت کنند. آنها عموم مردم به ویژه جوانان را در مورد ماهیت و مزایای همکاری آگاه می کنند.

6. همکاری بین تعاونی ها

تعاونی ها با همکاری با یکدیگر از طریق ساختارهای محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی، به بهترین نحو به اعضای خود خدمت می کنند و جنبش تعاونی را تقویت می کنند.

7. دغدغه مندی برای جامعه

تعاونی ها برای توسعه پایدار جوامع خود از طریق سیاست هایی که توسط اعضای خود تأیید می شوند، تلاش می کنند.

آدرس کوتاه شده: