پایگاه خبری توسعه تعاون
دوشنبه, ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ ۱۱:۱۹ ۹۷
طبقه بندی: تعاون
چچ
تعاونی‌ها، آینده‌ای پایدار برای همه

گزارشی از پنل تخصصی سی و سومین کنگره جهانی تعاون

تعاونی‌ها، آینده‌ای پایدار برای همه

توسعه تعاون:سی و سومین کنگره جهانی تعاون چندی پیش در سئول کره جنوبی برگزار شد. گزارش ذیل از یکی از پنل های تخصصی این کنگره است که به نقش تعاونی‌ها در توسعه اقتصاد اجتماعی و توسعه پایدار می‌پردازد. گفت و شنود اعضای کنگره جهانی تعاون می‌تواند برای کارآفرینان حوزه تعاون ایران کاربردی و مورد استفاده باشد.متن این گزارش در ذیل ارائه می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،موضوع چهارم در سی و سومین کنگره جهانی تعاون، زندگی با هویت تعاونی بود و اینکه چگونه تعاونی‌ها رویکردهای موثری برای زندگی پایدار ارائه می‌دهند.

اولیویه دو شوتر، گزارشگر سازمان ملل در سخنرانی اصلی خود، در مورد فقر شدید و حقوق بشر، در مورد نقش تعاونی‌ها در ایجاد یک مدل توسعه اقتصادی جدید صحبت کرد. او گفت: «الگوهای رشدی که ما در گذشته توسعه داده‌ایم، به واقع پایدار نیستند اما تعاونی‌ها به جای سود برای سهامداران و تولید ثروت، بر پایداری بلندمدت تمرکز می‌کنند.»

او افزود: «جنبش تعاونی چیزی بیش از یک روش بهتر، پایدارتر و اخلاقی تر برای انجام تجارت است.تعاونی‌ها پیامی «بسیار مهم» دارند، زیرا جهان در جستجوی یک مدل توسعه جدید در راستای اهداف توسعه پایدار است.»

همچنین در این اجلاس نازیک بیشنالی از دانشگاه لوون تحقیقات خود را ارائه کرد که نشان داد تعاونی‌ها با ترویج مسکن پایدار و انرژی پایدار به اهداف توسعه پایدار کمک می کنند.

جوزپه گوئرینی، رئیس CECOP نیز اعلام کرد که سازمان او در حال توسعه شاخص‌هایی برای تعاونی‌های کارگری و صنعتی است تا داده‌های مربوط به مشارکت آنها در اهداف توسعه پایدار را جمع‌آوری کند.

پروفسور ریوتا کویاما، از دانشکده علوم غذایی و کشاورزی، دانشگاه ایکائو فوکوشیما، ژاپن، درس هایی را از واکنش تعاونی‌های ژاپنی به فاجعه هسته‌ای فوکوشیما در سال 2011 به اشتراک گذاشت. پس از فاجعه، مصرف‌کنندگان ژاپنی و تعاونی‌های کشاورزی با هم همکاری کردند تا اقدامات ایمنی لازم و اندازه‌گیری سطوح تشعشعات را انجام دهند. در همین حال، شبکه فوکوشیما برای تولید و مصرف محلی به اعضا کمک اضطراری کرد، کاری که در طول بحران کووید-19 ادامه یافت. تعاونی های کشاورزی محلی از اولین نهادهایی بودند که مواد غذایی ضروری را برای دانش آموزان فراهم کردند.

در یک جلسه دیگر، میرای چاترجی، رئیس فدراسیون تعاونی SEWA در هند، گفت که تعاونی‌ها نقش مهمی در اثرگذاری برای تغییر خط مشی‌های دولتی دارند. هند اخیرا یک وزارتخانه برای تعاونی‌ها ایجاد کرده است که خانم چاترجی فکر می‌کند می‌تواند فرصتی برای ایجاد مشاغل بیشتر برای کارگران زن باشد.

یانگی می چوی از کره جنوبی نیز گفت که بین 200 تا 400 هزار کارگر تحت پوشش قوانین کره نیستند و بنابراین نمی توانند در طول همه‌گیری به حمایت‌های دولتی دسترسی داشته باشند. در ماه مه، این کشور قانون جدیدی را تصویب کرد که کارگران خانگی را تحت پوشش قرار می دهد، اما هنوز تعاونی‌های کارگری را پوشش نمی دهد.

بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی

دکتر جوزپه میلانز، از ایتالیا، در این کنگره گفت که همه‌گیری، ضعف‌های جدی در سیستم مراقبت‌های بهداشتی جهان ایجاد کرده است، اما او معتقد است که همه‌گیری فرصتی برای تغییر سیستم بهداشتی پدید آورده است. او هشدار داد که شکست در این امر، وضعیتی را پدید می‌اورد که احتمالاً منجر به فروپاشی سیستم عمومی می شود و راه را برای خصوصی سازی سیستم بهداشت و درمان باز می‌کند.

همچنین اعضای پانل، مطالعات موردی را در مورد اینکه چگونه یک رویکرد مشارکتی برای همه‌گیری نتایج مثبتی به همراه داشته است به اشتراک گذاشتند، از جمله در کانادا، جایی که 53 تعاونی مراقبت‌های بهداشتی با تیمی از پزشکان، پرستاران، مشاوران، رهبران جامعه کار می‌کردند. کارکنان بهداشت عمومی یک رویکرد چندجانبه برای مقابله با موانع پیرامون همچنین تفاوت زبان، حمل و نقل و ... برای تشویق جذب واکسن اجرا کرده‌اند

نانسی هاینریش، مدیر اجرایی این پژوژه گفت: «ما طوری با هم کار کردیم که قبلاً هرگز کار نکرده بودیم. این تعاونی بهداشتی ما را برای همیشه تغییر خواهد داد. ما اکنون این تیم ها را ادامه خواهیم داد.»

آئنگ مین، مدیر اجرایی فدراسیون تعاون اجتماعی رفاه سلامت کره نیز مسائلی مانند پیری جمعیت و زاد و ولد کم و نحوه ایجاد تعاونی‌های یکپارچه مراقبت و خدمات مراقبت بهداشتی برای مقابله با مشکلات جمعیتی کره را تبیین کرد.

امنیت غذایی

امنیت غذایی یکی دیگر از موضوعاتی است که در اهداف توسعه پایدار به آن اشاره شده است. در جلسه ای در کنگره، اعضا توافق کردند که برای دستیابی به این اهداف، باید یک سیستم توزیع وجود داشته باشد که نابرابری‌ها را کاهش دهد. اولویت‌بندی استفاده از داده‌ها و سیستم‌های غذایی سازگار با محیط زیست و کاهش فاصله بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بود.

گیلرمه برادی، رئیس واحد مشارکت کشاورزی خانواده و شبکه‌های پارلمانی در مشارکت فائو و بخش همکاری سازمان ملل معتقد است که تعاونی‌ها می‌توانند با تغییر روش تولید و عرضه مواد غذایی به تغییرات فوری مورد نیاز برای رسیدگی به این چالش‌ها کمک کنند. این مهم شامل ایجاد خدمات فراگیر برای اعضا و حمایت از کارگران از طریق مشارکت‌ها است.

دکتر سئونگهیون چو، محقق موسسه تحقیقات اقتصادی نانگهایپ در فدراسیون تعاونی ملی کشاورزی کره جنوبی نیز، بر نیاز به یافتن راه‌هایی برای تثبیت عرضه و قیمت مواد غذایی تاکید کرد، در حالی که آلین موگیشو از پروژه جوانان نوآور نیجریه در کشاورزی خواستار دسترسی آسان تر به منابع مالی برای کشاورزان نوپا و نقش بیشتر تازه‌واردها در سیاست‌گذاری‌ها بود.

مسکن و انرژی مقرون به صرفه

در جلسه ای در مورد مسکن و انرژی مقرون به صرفه، نمایندگان با این بحث مواجه بودند که چگونه هفتمین اصل تعاونی یعنی مراقبت از جامعه، از جنبش تعاونی می‌خواهد تا با هم برای بحران آب و هوا، انرژی و مسکن همکاری کنند.

محیط ساخته شده به دست انسان‌ها مسئول 40 درصد گازهای گلخانه ای است که بخش بزرگی از آن را بخش مسکونی تشکیل می‌دهد. در این جلسه، سخنرانان توضیح دادند که چگونه تعاونی‌های آنها با چالش تامین انرژی تجدیدپذیر پاک به عنوان بخشی از مسکن ارزان قیمت درگیر شده اند.

دیرک وانسنتجان، رئیس فدراسیون تعاونی‌های انرژی‌های تجدیدپذیر اروپایی، گفت که کلید تغییر موفقیت‌آمیز از فسیل‌ها به انرژی‌های تجدیدپذیر ، محلی نگه داشتن سود و اطمینان از سرمایه‌گذاری مجدد آنها در انرژی است.

شرکت‌کنندگان همچنین در خصوص چگونگی طرح‌هایی که تعاونی‌های انرژی را با مسکن کم‌کربن یا طرح‌های اجتماعی مرتبط می‌کند، بحث و تبادل نظر داشتند. در سرتاسر جهان، تعاونی های مسکن در حال اجرای طرح های انرژی نوآورانه هستند. در آلمان،یک تعاونی از گرمایش منطقه ای و تولید اشتراکی استفاده می کند و در کانادا، تعاونی دیگری از یک مزرعه سرپوشیده برای تامین گرما و آب گرم به تعاونی مسکن بهره می‌برد.

آدرس کوتاه شده: