پایگاه خبری توسعه تعاون
یکشنبه, ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ ۱۱:۰۸ ۴۵
طبقه بندی: اقتصاد کلان
چچ
۳ فرضیه درباره درآمد و زندگی مردم

۳ فرضیه درباره درآمد و زندگی مردم

توسعه تعاون:تصور می کنید چند سال عمر کنید و در این سال ها چقدر درآمد کسب کنید و چقدر پول خرج کنید؟ چرا در سال هایی از عمر پول بیشتری خرج می کنید و چرا در سال هایی درآمد بیشتری کسب می کنید؟ آیا می توان گفت همه افراد هرگز در عمر خود پول قرض نمی کنند؟ چرا در جوانی پول بیشتری قرض می کنید؟ عالمان اقتصادی برای پاسخ به این پرسش ها به فرضیه هایی رسیدند. فرضیه چرخه عمر، درآمد دائم و درآمد نسبی از جمله این فرضیه هاست.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون،این فرضیه تلاشی برای توضیح روشی است که مردم براساس آن درآمد خود را بین خرج و پس انداز تقسیم می کنند. در این فرضیه مسئله چگونگی پول قرض گرفتن مردم هم توضیح داده شده است. خرج یک انسان معمولی در دوره عمرش نسبت به میزان درآمد تغییر می کند و این تغیر بسیار اندک است. یک دلیل عمده تغییر اندک میزان مخارج نسبت به درآمد در طول عمر افراد، با مفهوم هموار شدن مصرف قابل توضیح است. در این فرضیه توضیح داده شده که جوانان به طور میانگین درآمد کم اما خرج بالایی دارند که شامل سرمایه گذاری در تحصیلات، آموزش، تشکیل خانواده، خرید خانه و غیره می شود. به همین علت جوانان تمایل کمی به پس انداز دارند و بیشتر قرض می گیرند. اما با بالا رفتن سن، اوضاع تغییر می کند. افراد با بالا رفتن سن، به درآمد بیشتری می رسند و اقساط وام های خود را پرداخت می کنند. فرزندانشان سراغ زندگی خود می روند و خودشان هم برای بازنشستگی آماده می شوند. بنابراین، سرعت پس انداز و سرمایه گذاری خود را افزایش می دهند. در دوران بازنشستگی، درآمد افراد به طور عمده ناشی از مزایای دولتی، پس انداز و سرمایه گذاری هایی است که در دوران شاغل بودن خود انجام داده اند. فرض بر این است که از این دوره به بعد، آن ها بخش عمده یا تمام درآمدشان را خرج کرده و با فروش دارایی هایی که دارند، به بیش از درآمدشان خرج می کنند.


فرضیه درآمد دائم

آیا مردم در زندگی مخارج خود را با یکنواختی بیشتری نسبت به درآمدشان توزیع می کنند؟ فرضیه درآمد دائم می گوید تصمیم هایی که افراد درباره پول خرج کردن می گیرند، متاثر از مبلغی است که آن ها برای درآمد متوسط خود در نظر می گیرند که آن را با عنوان درآمد دائمی افراد می شناسیم. درواقع، رشد ناگهانی درآمد در کوتاه مدت منجر، به رشدی به اندازه سریع در مصرف کوتاه مدت نمی شود. اگر کسی ناگهان پول زیادی مثل برنده شدن بلیت بخت آزمایی گیرش بیاید چه؟ فرضیه درآمد دائم می گوید مردم بخش عمده هر نوع درآمد ناگهانی را پس انداز می کنند.

فرضیه درآمد نسبی

مردم بیش از رفاه مطلق، به رفاه نسبی اهمیت می دهند. در واقع، افزایش حقوق 100 دلاری یک نفر، زمانی برایش خوشحال کننده است که بداند دستمزد همکارش 50 دلار افزایش یافته است. این فرضیه می گوید این شرایط برای یک نفر از شرایطی که او و همکارش، هر دو مشمول افزایش درآمد 200 دلاری شوند، در اولویت است.

مردم فقیر معمولا حجم بیشتری از درآمد خود را نسبت به ثروتمندان مصرف می کنند چراکه می خواهند اختلاف سطح مصرف خود را کاهش دهند. فرضیه درآمد نسبی می گوید مصرف خانوار تا حدی وابسته به درآمد نسبی آن خانوار نسبت به دیگر خانواده هاست؛ برعکس فرضیه درآمد دائم.

اگر می خواهید درباره فرضیه ها، اصطلاحات و علم اقتصاد بیشتر بخوانید، کتاب «راهنمای علم اقتصاد، الف تا ی» را از دست ندهید. این کتاب اثر متیو بیشاپ از نویسندگان اکونومیست است. نسیم بنایی و شکیب شیخی این کتاب را ترجمه و سعید لیلاز ویراستاری کرده است. کتاب راهنمای علم اقتصاد در نشر امین الضرب، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران منتشر شده است.

آدرس کوتاه شده: