شنبه, ۰۵ تیر ۱۴۰۰
۱۰:۲۶
۸۶
طبقه بندی:
بورس
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، بورس اوراق بهادار تهران در سال گذشته و بهار سال 1400 روزهای خوبی را پشت سر نگذاشته است. البته باید سال 99 را به دو بخش صعودی و نزولی تقسیم کرد. در چند ماه گذشته بخش زیادی از سرمایه سهامداران خرد آب شده و آنها هر روز در صفهای فروشی قرار میگرفتند که خریداری برای سهام آنها وجود نداشت.
اما با آغاز رقابت انتخاباتی برای مسند ریاست جمهوری سیزدهم در هفته دوم خردادماه، ناگهان بازار سرمایه با یک چرخش کاملا محسوس به یک تعادل نسبی دست یافت.
با مشخص شدن کاندیداهای ریاست جمهوری که بانیان وضع موجود در آن کمترین نماینده را داشتند، برخی از افراد که سرمایه خود را راکد نگه داشته بودند، وارد بورس شدند و معاملات تا حدودی جان تازه گرفت.
رشد شاخص کل با برگزاری اولین نشست مطبوعاتی رئیس جمهور منتخب
اما با مشخص شدن هشتمین رئیس جمهور کشور در انتخابات روز 28 خرداد، بسیاری از فعالین بازار سرمایه امیدوار به آینده این بازار شدند. آیت الله رئیسی در اولین نشست خبری خود در مورد بورس گفت: «ما درباره بازار سرمایه اعتماد را به مردم بر میگردانیم. ️دولت بورس را به عنوان قلک برای خود نخواهد دید و کسری بودجه را از این محل تامین نمیکنیم. ️نسبت به سهام خرد تضمینهایی برای جبران خسارتها ایجاد میکنیم. ️ساز و کارهای نظارتی در بورس را فعال میکنیم که این موضوع از ایجاد تکانهها در بورس جلوگیری خواهد کرد. ️اقدامات دیگری از جمله عمق دادن به بورس در دست بررسی است. ️کار را برای شرکتهایی که آماده ورود به بورس هستند، تسهیل میکنیم».
همه این گفته همان مواردی است که ماههاست کارشناسان بازار سرمایه و سهامداران در بورس هر روز تکرار کردهاند و امید داشتهاند دولت، نیز این موضوعات را اجرایی کند.
اما دولت دوازدهم که به دنبال قرض گرفتن از مردم برای جبران کسری بودجه خود بود، نتوانست هیچ یک از این موارد را اجرایی کند و اعتماد به بازار سرمایه هر روز وضعیت بدتری به خود گرفت. دولت دوازدهم با تصمیمات اشتباه خود در ماه های گذشته وضعیت بازار سرمایه را به وضعیتی رساند که در 4 ماه گذشته تنها 5 روز ورود پول حقیقی به بازار رخ داده است و اکثر سهامداران از هر فرصتی برای خروج استفاده کرده و عطای بورس را به لقای آن بخشیدهاند.