یکشنبه, ۱۶ آبان ۱۴۰۰
۱۲:۰۷
۱۲۴
طبقه بندی:
بورس
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون ، بهنام صمدی در گفتگو با ایسنا در رابطه وضعیت بازار بورس اظهار کرد: مشکل بازار سرمایه نبود خریدار است و فروشندگان قدرتی در بازار ندارند. دولت در زمینه قیمتگذاری دستوری باید تکلیف خود را مشخص کند. نمیتوان هم بازار بورس را داشت و هم قیمتگذاری دستوری انجام داد. بازار بورس همراه با قیمتگذاری دستوری معنایی ندارد و در تعارض است. مسئله بعدی این است که آیا دولت تمایلی به تامین مالی از بازار سرمایه را دارد یا خیر؟
وی افزود: موضوع بعدی این است که ناظر بیش از حد در بازار سرمایه دخالت میکند. ناظر در قبال بازار سرمایه رفتار سلیقهای دارد و هیچ دستورالعمل مشخصی در این زمینه وجود ندارد و این امر باعث فرار سرمایه و سرمایهگذار شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه «دولت باید به شعارهای خود در قبال بازار سرمایه عمل کند» بیان کرد: نمیتوان مدام به سهامدار گفت که صبور باشد و ما کمک خواهیم کرد. در حال حاضر عملا هیچ اقدام مثبتی در بازار بورس نسبت به قبل رخ نداده است. دولت باید به وعدههای خود عمل کند.
صمدی خاطرنشان کرد: برای اصلاح اقتصاد ما هیچ راهی به جز رجوع به بازار سرمایه نداریم. برای اصلاح نظام اقتصادی یا باید به سراغ اصلاح نظام مالیاتی رفته یا باید از بازار سرمایه استفاده کرد.
وی در خصوص وضعیت بازار بورس گفت: بازار سرمایه در حال حاضر از وضعیت تحلیل خارج شده است. باوجود اینکه شرایط بازار جهانی، قیمت نفت ، دلار و وضعیت بنیادی شرکتها بسیار مناسب است، صرفا به دلیل از بین رفت اعتماد در بازار سرمایه دچار این وضعیت شدهایم.
این تحلیلگر بازار بورس در خصوص آینده کوتاه مدت و بلند مدت بازار بورس تصریح کرد: تا زمانی که دولت اقدامی برای احیای اعتماد در بازار سرمایه انجام ندهد، بازار روی خوش به خود نخواهد دید. دولت باید برای احیای اعتماد تلاش کند در غیر این صورت وضعیت بازار درست نخواهد شد و هر وضعیت مثبتی، فرصت برای فروش محسوب میشود و دولت باید اعتمادسازی کند.