پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ ۱۳:۲۹ ۵۸
طبقه بندی: بورس
چچ
نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: باید از بورس حمایت کرد/سه ضلعی رونق

نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: باید از بورس حمایت کرد/سه ضلعی رونق

رفع خلاء‌های قانونی، حمایت از بنگاه‌های اقتصادی پذیرفته شده در بازار سرمایه و ارائه راهکار مناسب برای کاهش جذابیت بازارهای موازی به عنوان سه ضلع اصلی و از جمله اقدامات مورد نیاز برای رونق، توسعه بازار سرمایه و جلب اعتماد سرمایه‌گذاران به این بازار است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون به نقل از خبرگزاری بازار سرمایه (سنا)، جعفر قادری، نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن بیان مطلب فوق به عصرمالی گفت: بازار سرمایه، بازاری کارآمد و راه حل مشکلات اقتصادی است، بنابراین باید از این بازار حمایت شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس معتقد است نباید شرایط به گونه‌ای باشد که افراد تازه وارد به بازار سرمایه، بورس زده شوند، بلکه باید با ایجاد تمهیدات و شرایط لازم، تمایل سرمایه گذاری در بازار سرمایه را افزایش داد.

وی با بیان اینکه بازارهایی مانند مسکن، ارز، سکه و خودرو بازارهای سرمایه‌ای نیستند، ادامه داد: باید شرایطی فراهم شود که این بازارها تنها جنبه تأمین نیاز کالاهای مصرفی پیدا کنند. تنها در این صورت است که نقدینگی سرگردان، به سمت بازار سرمایه به عنوان بازاری واقعی برای سرمایه گذاری و به حرکت درآوردن چرخه تولید، حرکت می‌کند. در عین حال، ورود به بازار سرمایه، بهترین، سریع‌ترین و کم هزینه‌ترین راه جذب سرمایه و هدایت منابع مالی به سوی شرکت‌هاست.

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید شرایط به گونه‌ای باشد که بازارهای موازی جذابیت خود را از دست بدهند و صرفه اقتصادی نداشته باشند، ابراز داشت: در برخی موارد شاهدیم که رانت موجب شده تا دلالی و واسطه گری در این بازارها، سودهای غیرمتعارفی را نصیب گروه‌های خاص کند.

راهکارهایی برای رونق بازار سرمایه
قادری در خصوص دیگر راهکارهای رونق و حمایت از بازار سرمایه گفت: باید اطلاعات به‌درستی در اختیار مردم قرار گرفته و درعین‌حال تا زمانی که سرمایه‌گذاران اطلاعات کافی و اشراف و تسلط لازم را در این بازار ندارند، باید آن‌ها را تشویق کرد تا از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کنند.

وی تصریح کرد: سرمایه‌گذاران برای محافظت از سرمایه‌هایشان بهتر است تا اطلاعات و دانش خود را در این بازار افزایش داده و در غیر این صورت از افراد متخصص همچون بازارگردان‌ها و مشاوران سرمایه‌گذاری مورد اعتماد کمک بگیرند و به‌صورت مستقیم وارد بازار نشوند.

این نماینده مجلس همچنین بر ضرورت رفع موانع فعالیت بنگاه‌های اقتصادی پذیرفته شده در بورس تأکید کرده و گفت: باید موانع قانونی و اجرایی از بین رفته و درعین‌حال معافیت‌های مالیاتی، تسهیلات، امکانات و حمایت لازم را برای این واحدها فراهم کنیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: به عقیده بنده دولت نباید در فعالیت بازار سرمایه دخالتی داشته باشد و حضورش در راستای حمایت از این بازار باشد، زیرا بازار سرمایه بهترین بازاری است که سرمایه‌های خرد را جمع آوری و منابع را به سمت تولید هدایت می‌کند.

وی بیان کرد: ما راهی جز حمایت از بورس نداریم، باید پشتوانه بازار باشیم تا شادابی و چابکی به این بازار برگردد و چنین ظرفیتی را در کشور از دست ندهیم.

وی در پاسخ به این سؤال که راهکار مجلس برای حمایت از بازار چیست گفت: دولت باید با تنظیم قوانین و مقررات و لوایح قانونی، خلاء‌های قانونی را برطرف کند. در این مسیر مجلس نیز با مشورت فعالان بازار سرمایه و متخصصان این حوزه، سعی خواهد کرد خلاء‌های قانونی را برطرف کرده و بازار سرمایه را به سمتی سوق بدهد که بتواند انتظارات جامعه را برآورده کند.

آدرس کوتاه شده: