توسعه تعاون: رئیس سازمان خصوصیسازی آخرین وضعیت تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون ، حسین قربانزاده در گفتوگو با ایسنا، درمورد شناسایی جاماندگان سهام عدالت اظهار کرد: در راستای شناسایی جاماندگان سهام عدالت تکلیفی وجود داشت که باید انجام میشد. در این راستا در فاز نخست مشمولان کمیته حمایت امداد و بهزیستی و همچنین ایثارگران شناسایی شدند و در ۲۲ خردادماه برای بررسی به هیات دولت ارسال شد. فرایند بررسی زمان برد و چندین مرتبه بین هیات دولت و معاونت حقوقی ریاست جمهوری رفتوبرگشت داشت، زیرا ایرداتی درمورد بعضی از ضوابط وجود داشت که هیات دولت آن را مرتفع و مصوب کرد اما هیات تطبیق مجلس دوباره ایرادی مطرح کرد که درحال بررسی هستند.
وی به این سوال که ایرادات هیات تطبیق مجلس چه مواردی بود، پاسخ داد: به طور کلی دو ایراد وجود داشت، نخست آنکه مرجع تصویب باید شورای عالی سیاست اصل ۴۴ باشد نه هیات وزیران. دوم آنکه سهام باید به صورت غیرمستقیم به مشمولان داده شود نه به صورت مستقیم. البته به هر دو ایراد پاسخ داده شد و معاونت حقوقی درحال پیگیری است، امیدوارم مورد قبول هیات تطبیق مجلس قرار بگیرد و اجازه دهند در پایان سال واگذاری را انجام دهیم. رئیس سازمان خصوصیسازی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا در لایحه بودجه به ادامه فرایند شناسایی جاماندگان سهام عدالت اشاره نشده است، گفت: شناسایی افراد جدید پروسه سختی دارد زیرا باید این اطمینان ایجاد شود که افراد واقعا مشمول هستند یا خیر، البته مسئولیت این کار با وزارت رفاه است. این فرایند هنوز آغاز نشده است. از طرف دیگر منابعی برای این کار وجود ندارد؛ بنابراین فکر نمی کنم جامانده دیگری شناسایی شود. بر اساس این گزارش، طبق تصویب نامه هیات وزیران، وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی سازی) مکلف است در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاههای قابل واگذاری (از سهام بانک تجارت، بانک صادرات، بانک ملت، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس ) نسبت به واگذاری مستقیم سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران اقدام کند. مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین معادل حداکثر یکصد میلیون ریال با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است. یک پیشبینی از آینده بورس
بزرگنمایی ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۸کد خبر: 346438ایستانیوز:با توجه به اینکه روزهای سبز دوباره به بازار سرمایه بازگشتهاند و ضرر سهامداران درحال جبران است، یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که این رشد منطقی بوده اما نباید چشم خود را روی ریسکهایی که بورس را تهدید میکنند، ببندیم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، حمید کوشکی درمورد دلایل صعود بورس توضیح داد: دلیل صعود بازار، روند رو به رشد نرخ دلار بوده است؛ با توجه به وضعیت اقتصادی پیشرو و همچنین اینکه اگر در تحلیلها نرخ دلار را حدود ۳۵ هزار تومان در نظر بگیریم، وضعیت سودآوری شرکتها بهتر میشود. وی ادامه داد: اما این نکته به این معنی نیست که از ریسکهایی که میتوانند پیرامون بازار وجود داشته باشند، غافل شویم. مهمترین ریسک نیز موضوع منابع و مصارف بودجه است، چراکه بودجه نشان میدهد دولت از محل حاملهای انرژی یعنی نفت و گاز پیش برآوردی کرده است که این موضوع چشمانداز کسری بودجه را قوی میکند. این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دو سناریو برای جبران کسری بودجه وجود دارد، توضیح داد: سناریوی نخست این است که بخشی از کسری از طریق دستدرازی روی منابع شرکتها جبران شود. سناریوی دوم نیز این است که کسری از محل خلق پول و رشد نقدینگی جبران شود که به نظر میرسد سناریوی دوم محتمل است. کوشکی ادامه داد: در هر حال جمیع این موارد نشان میدهد که متغیرهای اسمی اقتصاد از جمله تورم، نقدینگی و نرخ ارز به نفع بازار سرمایه میچرخند که این موضوع در کنار رشد قابل توجه قیمت در بازار مسکن، طلا، ارز و... قرار میگیرد. همه این موارد حاکی از آن است که بازار سرمایه عقب افتادگی دارد و اتفاقاتی که سال ۱۳۹۹ رخ داد باعث شد این عقب افتادگی امروز به منطقیترین شکل ممکن پوشش داده شود. وی با تاکید بر اینکه این روزها شاهد بازار عجیب و غریب و تقاضا در قیمتهای عجیب و غریب نیستیم، توضیح داد: بازار بسیار خوش معامله است، هم میتوان خرید هم میتوان فروخت. به راحتی میتوان از یک سهم خارج یا به آن وارد شد و این نقطه عطف بازار سال ۱۴۰۱ است. به اعتقاد این کارشناس، بازار سرمایه خود را با بازارها همگن میکند و جا برای رشد دارد. البته این به این معنی نیست که چشم خود را روی ریسکهایی که شاید امروز قابل پیشبینی نیستند اما در ادامه ممکن است ایجاد شوند، ببندیم.