توسعه تعاون:بورس تهران در کانال ۱.۵ میلیون واحد حبس شده و مدتی است در همین کانال نوسان می کند. نوسانات شاخص کل در این کانال تبدیل به روندی فرسایشی شده است.
به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، شاخص کل بورس تهران دیروز افت حدودا نیم درصدی داشت. افت نیم درصدی معمولا افتی بزرگ محسوب نمی شود اما از آنجا که شاخص کل مدت هاست در جا زده، باعث آشفتگی سهامداران شده است.
بورس تهران از زمانی که با مقاومت 1.6 میلیون واحدی شاخص کل برخورد کرده، وارد فاز اصلاحی شده و این اصلاح در شرایطی رخ می دهد که تورم کالا در کشور رشد چشمگیری داشته و این تورم باعث افزایش درآمد شرکت ها شده است. با این وجود بورس همچنان در حال درجا زدن است و ارزنده شدن قیمت سهام شرکت ها هم باعث نشده که روند اصلاحی به پایان برسد. ارزش معاملات کاهشی شد روز گذشته دوباره تمام مواردی که کم کم داشت به سود خریداران رشد می کرد، با افت مواجه شد. ارزش معاملات خرد که یکی از مهم ترین موارد است، از 4300 میلیارد تومان به 3500 میلیارد تومان کاهش یافت که همین یک نکته کافی است تا معاملات فردا را کم رمق و متمایل به سمت نزول بدانیم. اما موارد دیگری هم در معاملات دیروز مشاهده شد که نشان می دهد قرار نیست شاخص فعلا رشدی قابل توجه داشته باشد. یکی از این موارد کاهش شاخص قدرت خریداران حقیقی است. در حالی که اخیرا قدرت خریداران حقیقی نسبت به فروشندگان حقیقی افزایش یافته بود، دیروز شاخص قدرت خریداران حقیقی دوباره به زیر عدد یک رسید و عدد 0.85 را نمایش داد. از طرفی خروج پول حقیقی نیز دوباره شدت گرفت و دیروز بیش از 400 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. تعداد نمادهای منفی نیز حدودا 90 عدد افزایش یافت و به عدد 470 رسید. با این حساب برای بورس امروز نمی توان وضعیت چندان مثبتی را متصور شد و سهم ها بیشتر تمایل به افت خواهند داشت. این معادله می تواند تغییر کند اما به این شرط که ارزش معاملات رشد کند و قدرت خریداران حقیقی افزایش یابد. اما در شرایطی که بورس در یک روند اصلاحی محبوس شده و نقدینگی هم در بازار با کاهش مواجه شده، فعلا می توان برای معاملات روندی نوسانی با میل به افت را پیش بینی کرد. از طرفی هنوز اثرات دقیق قطعی برق کارخانجات در تابستان مشخص نشده و تحلیلگران به دنبال آماری دقیق تر از اثرگذاری این رویداد بر سود شرکت ها هستند تا بتوانند تصویری واضح تر از وضعیت تولید و فروش شرکت داشته باشند.