پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۰۴ تیر ۱۴۰۱ ۰۹:۴۴ ۲۰۷
طبقه بندی: یادداشت
چچ
توسعه تعاون، ابزار قدرتمند کاهش معضلات اجتماعی است

توسعه تعاون، ابزار قدرتمند کاهش معضلات اجتماعی است

توسعه تعاون: تعاون از جمله لغات پر معنی به شمار می‌رود که نه تنها در متون دینی بلکه در متون اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی از جایگاه بسیار رفیعی برخوردار است. آنچه در این موضوع حائز اهمیت است معنی تعاون است که اگر به درستی از آن استفاده شود می تواند منجر به افزایش همیاری و همکاری اعضای یک جامعه برای دست یافتن به یک هدف مشترک شود شبیه آنچه در تیم‌های فوتبال برای رسیدن به یک موفقیت دسته جمعی مشاهده می‌شود.

تعاون در اقتصاد نقش رهبر یا مربی را ایفا می‌کند که قرار است اعضای یک جامعه هدف را در برابر رقیب یا دشمنان مقابل، به درستی محافظت کند، به این معنا که توسعه تعاون به مردم می‌آموزد برای ایجاد رفاه اقتصادی و آسایش اجتماعی یعنی دور شدن از معضلات و آسیب‌های اجتماعی باید کار گروهی انجام دهند، با هم تعاون داشته باشند و فرهنگ غلط تک‌روی و فردمحوری را کنار بگذارند، چرا که در فرهنگ تک‌روی پیروزی نهایی حاصل نمی‌شود.

زمانی یک فرد می‌تواند خود را پیروز واقعی یا توسعه یافته قلمداد کند که کل اجتماع از موهبت اقتصادی و رفاه برخوردار باشند در غیر این صورت افزایش آسیب‌های اجتماعی و بزهکاری‌ها مانع توفیق و بهروزی تنی چند از مردم جامعه می‌شود. به همین خاطر با توسعه فرهنگ تعاون باید بر فرهنگ غلطی که از کودکی به ما آموزش داده شده که من باید موفق شویم، من باید پیروز میدان باشیم دوری کنیم تا به واسطه توسعه فرهنگ تعاون در جامعه شاهد تبیین فرهنگ کار گروهی باشیم.

اگر فرهنگ تعاون در جامعه ایرانی نهادینه شود از همان جا کلید توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما کلید زده می‌شود چرا که بهتر دانستن خود و برتری دادن خود به دیگران که ما را راهی وادی تک‌روی می‌کند بلای جان اقتصاد ما شده و توسعه تعاون را از دور خارج کرده است.

انتظار می رود صدا وسیما؛ رسانه‌ها و مدارس، کودکان و نوجوانان را به لزوم اهمیت به کار گرفتن تعاون آشنا کنند چرا که با توسعه فرهنگ تعاون از کودکی می‌توانیم جامعه را در آینده‌ای نه‌چندان دور برای انجام فعالیت‌های گروهی اقتصادی آماده کنیم تا هرکسی به صورت انفرادی به دنبال تامین نیازهای مادی خود نباشد بلکه کل یعنی جامعه را در نظر داشته باشد.

نهادینه شدن فرهنگ تعاون در جامعه منجر به حل بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی می‌شود چرا که هر فردی خود را موظف به رعایت حقوق شهروندی می‌داند. توسعه تعاون به قدری حائز اهمیت است که حتی متون دینی نیز بر ترویج این امر مهم در جامعه توصیه کرده‌اند. همچنین ما تجربه‌های گرانقدری در توسعه تعاون و همیاری در دوران دفاع مقدس داشته‌ایم که با تعاون، همکاری و همیاری جوانان وطن ایجاد شده است. کسانی که از منیت خود گذشتند و خواهان رشد جامعه بودند، اگر در بحبوحه سختی‌های اقتصادی امروز خواهان ایجاد امنیت و آرامش خود و خانواده و به تبع آنها جامعه هستیم باید روی موضوع توسعه و تعالی فرهنگ تعاون کار کنیم و زندگی ناظر به بهره‌برداری جمع را به زندگی فردی ترجیح دهیم تا با توسعه تعاونی‌ها بتوانیم دست در دست یکدیگر ار ابزاری قدرتمند برای عبور از مشکلات بهره ببریم.

نویسنده: افشین طباطبایی جامعه شناس
اجازه انتشار: قید نشده
نوع: تالیف
آدرس کوتاه شده: