پایگاه خبری توسعه تعاون
شنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۰۸:۴۶ ۱۱۸
طبقه بندی: مقالات و گفتگو
چچ
تامین معیشت جوامع روستایی زیمباوه به کمک تعاونی ها

تامین معیشت جوامع روستایی زیمباوه به کمک تعاونی ها

توسعه تعاون :مسئولان کشور زیمباوه برای تامین معیشت روستائیان خود اقدام به توسعه تعاونی‌ها کردند که این امر ضمن بهبود بخشیدن معیشت همه مردم، فقر را به طرز قابل توجهی در این کشور کاهش داده است.

به گزارش پایگاه خبری توسعه تعاون، تعاونی ها همواره نقش مهمی در بهبود معیشت جوامع روستایی در سراسر جهان دارند به طوری که این واحدها قبل از اینکه در اواخر قرن نوزدهم کشورها به سمت صنعتی شدن بروند در اروپا رشد پیدا کرده بودند و مهمترین هدفشان نیز در ابتدای کار مقابله با تشدید فقر عنوان می شد.

اما در وضعیت فعلی حداقل 40 درصد از خانوارهای آفریقایی به نوعی عضو انجمن و تعاونی های مختلف محسوب می شود به همین دلیل از تعاونی ها به عنوان بزرگترین سازمان غیردولتی قاره آفریقا یاد می شود که نقش بسیار زیادی در اشتغال مردم آفریقا ایفا می کند.
مطالعات انجام شده در 15 کشور آفریقایی نشان می دهد 160 هزار شغل به کمک این تعاونی ها برای مردم ایجاد شده است به طوری که این تعاونی ها با سه روش مختلف به اشتغالزایی مردم کمک می کند: در ابتدا تعاونی ها به اعضای خود دستمزد کافی مردم می پردازند، ثانیا تعاونی ها تنها به اعضای خود در قبال مشارکت در فعالیت های اقتصادی درآمد مناسبی را اعطا می کند و در آخر تعاونی ها به طور غیر مستقیم افرادی خارج از تعاونی را استخدام کرده و با توجه به درآمدزایی کردن طرح هایشان به آنها مزد پرداخت می کند.
کنیا یکی دیگر از کشورهای است که سابقه طولانی ای در توسعه و گسترش تعاونی ها دارد به طوری که از زمان استقلال این کشور تاکنون همواره تعاونی ها سهم عظیمی در اقتصاد این کشور داشتند به طوری که حدود 80 درصد درآمد مردم این کشور به طور مستقیم یا غیرمتسقیم از فعالیت ها و مشارکت آنها در تعاونی های تولید به دست می آید.
از طرف دیگر مسئولین کشور زیمباوه برای تامین معیشت روستائیان خود اقدام به تاسیس بسیاری از تعاونی ها کردند که این امر نتایج بسیار خوبی برای این کشور به همواره داشته است.
مردم این جوامع روستایی با پذیرش تعاونی ها توانسته اند شغلی برای خود دست و پا کرده، تولید مواد غذایی و محصولات کشاورزی شان افزایش یابد از طرف دیگر معیشت همه مردم بهبود و فقر به طرز قابل توجهی کاهش یافته است.
یکی دیگر از نتایج توسعه تعاونی ها در زیمباوه توانمندسازی حاشیه نشینان به ویژه زنان بوده و سبب ارتقای انسجام و یکپارچگی اجتماعی در این کشور شده است.
دولت و بخش بانکی از تعاونی‌ها ی که در جوامع روستایی فعالیت می کنند حمایت مالی کرده تا به آنها اجازه دهد تا فعالیت‌های تجاری خود را گسترش دهند و تولیدات متنوعی را داشته باشند، از طرف دیگر توجه ویژه ای به بخش کشاورزی شده تا این بخش بتواند به راحتی محصولات تولیدی خود را به بازارهای هدف مصرفی عرضه کند.
طی چند سال گذشته زیمباوه با بحران ها زیادی از جملع تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، خشکسالی های مکرر، بی ثباتی سیاسی، وثوع ایپدمی های کرونا و ایدز دست و پنجه نرم کرده است که همگی این عوامل به رکود اقتصادی منجر شده است.
برای گذر از رکود اقتصادی مسئولین این کشور به تعاونی های روستایی به دید یک نیرویی می نگرند که با کمک آنها می تواند از این رکود خارج شوند چون این تعاونی ها پتانسیل و ظرفیت زیادی برای رشد و تقویت امنیت غذایی، افزایش فرصت های شغلی و بهبود درآمد را دارند.
دولت زیمباوه از طریق وزارت صنایع کوچک و متوسط خود توانست به توسعه تعاونی ها در مناطق مختلف این کشور مبادرت ورزیده و از این طریق به حفظ معیشت جوامع روستایی از طریق ایجاد اشتغال و در نتیجه بهبود درآمد و ریشه کنی فقر از جوامع برسد.
از آنجایی که اکثر کشورهای کمتر توسعه یافته عمدتا به عنوان جوامع کشاورزی محسوب می شوند و مردم اکثر جوامع روستایی نیز در آفریقا به این صنعت به دید تامین و امرار معیشت خود نگاه می کنند، بهره وری در این بخش به کمک تعاونی ها امر بسیاری مهمی است که زیمباوه به آن نائل شده است.
با این حال تعاونی های روستایی زیمباوه در زمان راه اندازی ابتدا برای مقابله با مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی راه اندازی شده بود ولی با توسعه کشاورزی و بازاریابی های مناسب توسط کشاورزان عضو تعاونی رفته رفته این تعاونی ها در این بخش بیشتر مشغول به کار و سرمایه گذاری شدند.
در این راستا تعاونی ها به کشاورزان روستایی خدمات ترویجی کشاورزی، بذور رایگان یا با قیمت بسیار پایین و تسهیلات ارزان قیمتی برای کشاورزی ارائه می دهند تا از این طریق به تامین امنیت غذایی، درآمدزایی و اشتغالزایی گسترده تعاونی ها کمک شایانی کنند.

اکثر کشاورزان با هدف ایجاد سود بیشتر از طریق به تامین نهاده های کشاورزی و خدمات با هزینه های کمتر نسبت به کشاورزان دیگر مناطق این کشور عضو تعاونی ها شده اند و توانسته اند علاوه بر مزایایی مورد ذکر محصولات کشاورزی و دامی خود را با قیمت بسیار بیشتری در بازارهای متنوع تری به فروش می رسانند.
تعاونی‌ها، به‌ویژه در جوامع روستایی، به کشاورزان خدمات زیادی اراوه می دهد و در تأمین ماشین‌آلات به‌روز و فناوری نوین کشاورزی به آنها کمک کردند. در حال حاضر تعداد کل تعاونی‌های منطقه شورگوی زیمباوه به 30 تعاونی می‌رسد. این 30 تعاونی با ایجاد اشتغال برای اعضای خود معیشت جوامع روستایی را به طور کامل تامین می کنند. عمده این تعاونی ها محصولاتی از جمله غلات، لبنیات، مرغ و سایر طیور، ماهیو دیگر آبزیان را برای خدمات رسانی به مردم ارائه کرده اند.
از طرف دیگر عمده تولیداتشان در زمینه غلات، سبزیجات، دامداری و پرورش گاو و محصولات لبنی است که بخشی از تولیدات خود را به مردم این منطقه برای تامین امنیت غذایی شان می دهند و به صورت کلی معاش آنها به میزان 75 درصد به بخش کشاورزی گره خورده است.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که تعاونی ها در جوامع روستایی پدیده جدیدی نیستند و طی سالیان متمادی توانسته اند به روستائیان کمک کنند ولی اگر جوامع روستایی بخواهند بدون تعاونی ها به حیات خود ادامه دهند با سطوح بالایی از فقر روبرو خواهند شد.
از طرف دیگر چون این تعاونی ها سود و درآمد زیادی نصیب مردم می کنند همچنان بخشی جدایی ناپذیری از زندگی روستایی هستند و توسعه و حفظ آن در جوامع روستایی ضروری به نظر می رسد.

منبع: NCBI

اجازه انتشار: قید نشده
نوع: ترجمه
آدرس کوتاه شده: